Sayfalar

26 Mart 2012 Pazartesi

İlk Gerçek Müzik Filmimiz

Müzik hakkında filmleri araştırıyordum. Hani Eminem'in çektiği 8mm tarzı filmler. Amerikan filmlerinde genel yapı bellidir. Dikkat edin, çoğu Hollywood filminde bir şarkı vardır ve esas karakter o şarkıyı yazana kadar bir sürü aşk meşk hikayesi atlatır, filmin sonunda o şarkıyı tamamlar ve şöhret olur. Yani hikaye ile şarkının oluşumunu eş zamanlı izleriz. Bu bir çok filmde böyle.

Türk yapımlarına baktığımızda, bizim esas karakterler zaten müzisyendir. Yani İbrahim Tatlıses oynar, bir türkü patlatır filmin ortasında. Klip tadındadır ama film müzikal gibi de duruyor. Enteresan bir milletiz işte, nasıl açıklarım bilemedim.


Gerçek oyuncularla çektiğimiz ve müzik sektörünü konu alan en iyi film ise kuşkusuz: Muhsin Bey. 1987 yapımı filmde Şener Şen ve Uğur Yücel birlikte oynuyor.

 İşte bu filmde, Uğur Yücel genç yetenek, Şener Şen ise onun elinden tutup adam etmeye çalışan bir yapımcı. Lakin bu çocuğun bir sorunu var, ülkede inanılmaz bir arabesk furyası yürüyor. Çocuk doğru okusun, düzgün iş yapsın diye koçluğunu yapan Şener Şen yani Muhsin Bey, bir sürü belanın içine giriyor.


İşte bu Yavuz Turgul filminde, hem dönemin yozlaşmasını hem de dönemin yaşam biçimi ve trendlerini görüyoruz. Bunu da aslında basit ama kişiler üzerinden bakınca derin bir hikaye ile bize sunuyor.

5 adet Altın Portakal alan bu güzel filmi arada sırada TRT'de görüyorduk. Malum 5-6 sene öncesine kadar öğlenleri bol bol Türk filmi gösterirdi kanallar. Ben çocukken ise Prime Time'da izlerdik Şaban filmlerini. Star TV ise bol bol Bizim Aile ve Hababam Sınıfı yayınlardı. Hatta Star TV'de çalışan biri Saba Tümer'in konuğu olmuştu, kadın "Neden bu kadar çok Hababam Sınıfı yayınlıyorsunuz?" diye sormuştu da, adam "Hala inanılmaz rating alıyor..." demişti.

Demek istediğim, Muhsin Bey Türk sinemasının en iyi müzik filmi. Meraklısı bir şekilde bulsun izlesin,pişman olmayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...