Sayfalar

8 Aralık 2012 Cumartesi

Güzel Oyunların Güzel OST'leri Olur

OST, yani Original Soundtrack. Son dönemde oyun sektörü öyle bir gelişti, film sektöründen daha karlı hale geldi, daha büyük bir hacim sahibi oldu açıklandı. Geliri fazla olunca yapılan işlerde kaliteli ve güzel işler oldu. Oyunlar da film gibi, bir hikayeyi yaşıyoruz. Çocukça veya değil bir çok tipte oyun var. Tabii her filmin olduğu gibi bu oyunlarında müzik albümleri oluyor ve güzel oyunların, güzel müzikleri olur...



Journey ve Diablo hakkında birer yazı yazmıştım
 bu yüzden onların müziklerinden bahsetmiyorum. 

İlk oyunumuz Borderlands 2. Nükleer savaş sonrası dünya atmosferini bilirsiniz. Mad Max serisi vardır, Mel Gibson oynar, onun gibi işte. Lakin bu biraz daha renkli ve havalı. Paylaştığım video "Lazy" adlı şarkının, sahibi ise The Dummies. Uzun yolların, güzel hikayelerin arka planında hoş gidiyor gerçekten.


Diğer müziğimiz Skyrim adlı oyundan. Game of Thrones'u andıran bol ejderhalı bir orta çağ oyunu. Müzikleride dizi gibi epik. Biraz karanlık bir oyun Skyrim ama çok başarılıydı ve yılın en iyi satış yapan oyunlarından biriydi.Müzikler Karaip Korsanlarını hatırlatabilir, bana hatırlattı. Lakin daha kasvetli ve ilahi tadında bir yapım. Bir oyun müziğinin bir film müziğinden aşağıda kalır yana yok.


 3. müzik, Red Alert oyunundan. Rusların Amerikalılarla olan soğuk savaş atmosferini bize fütüristik bir strateji oyunu kıvamında bize sunan yapım, türün en iyi örneklerindendi. Müzikleride her zaman gaza getiren ve akıcı şeylerdi. Frank Klepacki tarafından yazpılan müzikler çoğu genç oyunseveri rock müziğe alıştırdı.


Max Payne 3, yine film tadında bir oyun. Zaten filmi yapılmıştı Mark Wahlberg oynuyordu. Fena değildi, macera filmi işte. Oyunun müzikleride, hem fikm hem de oyundan çok farklı değil. Deneysel şeyler hoşunuza gidiyorsa etkileniceksiniz. Healt grubunun elektronik tarzda yaptığı bir parça.


Braid, bağımsız bir oyun firmasının yaptığı zamanı dondurarak bulmacalar çözdüğümüz Mario gibi 2 boyutlu kısa ama sevimli bir oyundu. Çoğu oyun dergisi ve sitesi çok iyi puanlar vermişti bu oyuna. Herkesin sevgilisi oldu bu oyun gerçekten. Müzikleride Yüzüklerin Efendisi'ni hatırlatır şekilde masalsı ama biraz Kelt müziği tınılarıda taşıyor. Kemanın o dinlendirici sesini seviyorsanız bu müzikler sizi çok uzağa götürecek, emin olun.


Alice harikalar diyarında, bildiğimiz bir çocuk hikayesi. Bir de Alice'in delirdiğini düşünün. İşte o çocuk evreninde elince bıçak Alice adam doğramak için geri dönüyor. Çılgın seneryoların çılgın müzikleri olmalı, işte bu o. Hayal edin, Alice, çıldırma noktasına gelmiş. Işıklar kapalı. Ortam gerilmiş. Tabii en iyi şekilde hissetmeniz için oyunu oynarken girmeli bu müzikler devreye. Yine de Alice: Madness Returns farklı bir deneyim.


Shadow of Colossus ile huzura ve sona geldim. Müthiş bir şarkıyla kapanış yapıyoruz. Journey gibi biraz. Huzur ve sonsuzluk dolu bir parça. O çocuklar için yapılan bilgisayar oyunlarına saygımızı arttıran bir şarkı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...