Sayfalar

4 Nisan 2012 Çarşamba

Slash Yola Devam Ediyor

Guns n' Roses'ın meşhur gitaristi Slash vardır. Siyah kıvırcık saçlarından yüzü görünmez. Acayip şapkaları vardır. Damla gözlükleri ve bitmiş ama hala ağzında olan tütünü vardır. Bu adam Guns n' Roses hikayesinden sonra bir türlü istediği gibi işler yapamamıştı. İstediği grubu kuruyordu ama istediği gibi gitmiyordu hiç bir iş. Daha sonra eski grubundan kankaları dediler ki, Axel Rose bir albüm yapacakmış, biz de bir vokalist bulalım albüm yapalım. Böylece Velvet Revolver'ı kurdular.

Asi vokal Scott Weiland ortada. Dave ise kel olan.

2 sorunları vardı. Birincisi eski gruptan ritm gitarist Izzy Stradlin yoktu. Bana bu kadar yeter demişti üstad. Slash de çareyi yakın çevresinden bir dost, Dave Kushner'da bulmuştu. Slash'in dediğine göre Izzy dışında çalabileceği tek gitarist oydu. Çocuğu kimse tanımıyordu ama Slash böyle diyorsa bir bildiği vardı. 

Vokalist olarak ise bir çok kez uyuşturucu vakası geçirmiş Scott Weiland gelmişti. Ben bu adamın vokalini hep sıkıcı bulurdum. Sadece eski tip bir rock n' roll karizması olduğu için seçtiklerini düşünüyorum. İmaj yani. Pekala duruma en bozulan, zamanında Guns n' Roses'dan uyuşturucu meselesi yüzünden atılan davulcu Steven Adler oldu.

Grup 2 albüm yaptı. İlk albümleri Contraband çok iyi olsa da, ikinci albüm ne listede ne satışta iyi grafik çizemedi. Vokalist bildiğini okuyuncada adamı şutladılar. Şimdi vokalist bakıyorlar, derken Slash solo takılıcam dedi.

Fergie, Slash'e "Beautiful Dangerous" şarkısında eşlik ediyor. 

Benim yıllardır beklediğim hamleydi. Slash, Fergie'den Kid Rock'a bir çok ünlüyle çalışıcam dedi. Santana'dan ilham almış olmalıdır herhalde, bütün albümü kendi istediği sanatçılarla doldurdu. Aradığını bulamamış ki 2. bir gitarist koymadı bütün gitarları kendi kaydetti. İyi ki bulamadı, solo albümü çok güzeldi ve satışları da gayet iyi gitti. Marshall amfi ve Gibson gitar markaları Slash imzalı bir sürü ürün çıkardılar. 

Slash'in solo albümü, Santana gibi latin-pop altyapılı değildi tabii. Guns n' Roses'dan farklı olmayan bir sound vardı karşımızda. Özlediğimiz sesleri içeriyordu albüm. Pekala meşhur Guitar Hero oyunun onun popülerliğine ve rock müziğin tekrar gençler arasında sevilmesine katkısı büyüktü. Bunu iyi değerlendirdi. 

Myles Kennedy, Slash ile turluyor.

Slash bir çok sanatçı ile çalıştı ama turnede hepsini yanında taşıyacak değildi. Alter Bridge grubunun vokalisti Myles Kennedy, zaten 2 şarkıyla albümüne destek vermişti, turnede de Slash ile beraberdi. Slash bu çocuğa ihanet etmedi -iyi mi yaptı bilinmez- 2. solo albümünün tamamını bu çocukla kaydedeceğini açıkladı. Yakında çıkacak Slash'in 2. solo albümünde Fergie gibi meşhur hiç bir sanatçı yok . Sadece Myles Kennedy ile devam ediyor. 

Slash'in yeni albümü Apocalyptic Love

İşte Slash, içinde hep bir gruba dahil olmak isteği var ki Santana gibi devam etmeyeceğini açıkladı. Kafasının uyduğu bir vokalist buldu ve onunla yola devam edecek. Pekala pazarlama kafasıyla, Fergie gibi ona katkı yapmayacaktır bu çocuk. Bunun dışında Slash'in aradığı tiz vokal olduğu kesin. Yıllar önceki Velvet Revolver'da Dave Kushner için dediklerini duyunca "vardır bir bildiği" demiştik. Bize yine aynı şeyleri demek düşüyor...

2 yorum:

  1. myles ı tanımadan dinlemeden yazıldığını düşünmek istemiyorum . zamandan bir şeyler göstermesini beklemeden dinleyin bu adamı . efendi gibi takıldıgından bilinmez pek ama axl dan , 5 gömlek
    üstündür .bu adam için ( alter bridge - blackbird) , tek önerim gerisi kendiliğinden gelecektir zaten .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Creed çok severim pekala Myles bir türlü alışamadığım bir vokal. Yinede kesinlikle kaliteli. Hayırlısı... :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...