Sayfalar

1 Nisan 2012 Pazar

Metin Türkcan ve Gitarı

Türkiye'de değil ama yurt dışında, Amerika'da sadece şarkı söyleyenler meşhur olmaz. Çalanlar da ön plandadır. Mesela bir solo gitarist, bir vokalist kadar değer görür. O enstrumanı çalan gençler bu müzisyenleri idol alır. Mesela Guns N' Roses, Slash olmadan olur muydu? Peki Dire Straits, Mark Knopfler gitar çalmasaydı var olabilir miydi? Led Zeppelin ve Jimmy Page'i düşünün bir de?


Fotograftaki Guns N' Roses grubunun gitaristi Slash. 80'lerin ve 90'ların o efsanevi sololarını atan adam. Tipi, duruşu, stili adam tam bir rock n' roll figürü. İşte bu adam bu kadar meşhur olunca gitarı için de bir sponsoru olmuş: Gibson.

Gibson, herhalde dünyanın en güzel gitarlarını yapan firma. Yani o tonlar, uzayıp giden sesleriyle bir müzik türünün enstrumanı. İşte Slash'in Guns N' Roses'ın Appetite for Destruction albümünde kullandığı gitardan esinlenerek yapılan, üzerinde Slash'in imzası bulunan gitarı isterseniz yaklaşık 5 bin dolara alabilirsiniz.

Slash, Guitar Hero oyununun kapağında.

Bu gitar firmalar pazarlama için, müzisyenlerin özel ürünlerini piyasaya sürerler. Siz de bunlardan bir tane alıp kendinizi bu müzisyenler gibi hissedersiniz. İşte bu taktik için ESP firması da bizim Metin Türkcan'la anlaşmış. Metin Türkcan, Pentagram'ın gitaristi, çoğumuz onu Şebnem Ferah'ın kliplerindeki o sempatik gitarist olarak hatırlıyoruz. 



İşte bu fotograflardaki abi, yani Metin Türkcan bir ilki beceriyor. ESP firması geliyor, senin için gitar üreticez diyor. Metin Türkcan tasarlıyor, ESP üretip satıyor. Gitar, yaklaşık 4 bin TL fiyatında. 
ESP kötü bir firma mı diye merak ederseniz hayır değil. Metallica'nın baş adamlarının da gitarlarını bu firma üretiyor. 

James ve Kirk, ESP gitarlarıyla.

İşte ben çok sevinmiştim bu adamın bu kadar meşhur olmasına, lakin biraz kendimi kandırmışım. Adamın adı resmi sitede geçmiyor, sadece gitarın yapıldığı 2011 senesinin katalogunda çok altlarda ufak bir bölümle temsil edilmiş. Zaten o resime gelene kadar bin bir ülkeden bin bir müzisyenle karşılaşıyoruz ve anlıyoruz ki, ESP firması bunu lokal pazarda yer edinmek için yapıyor.


Dünya çapında olmasa da, bir gitaristimizin ciddiye alınmasına sevindim. Metin Türkcan çok iyi bir müzisyen ve düşününce de, ondan daha iyisi aklıma gelmiyor. Pentagram'da da çok işler çıkarıyor. Umarım ileride bir gün, gitarını ESP'nin web sayfasında, hatta ana sayfada görebilirim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...