Sayfalar

15 Nisan 2012 Pazar

Konserler,Festivaller Bizi Bekler

Gitmezsek kim bilir bir daha ne zaman gideriz dediğimiz Madonna'nın yanına bir de rock müziğin efsanesi Red Hot Chili Peppers'ın İstanbul'a geleceği haberi ekleniyor. Bunun kadar mutlu edecek bir haber daha var ise o da G N' R'ın da İstanbul'u yakın gelecekte şenlendirecek olması. Bu yaz müzikseverler için çok dolu geçecek, tabii bu durum biraz cepleri boşaltacak gibi görünüyor.

8 Eylül'de Santralİstanbul'da sahne alacak RHCP'ın Türkiye'deki ilk konseri olacak bu.  Çıkacakları turnedeki 60 farklı şehirden biri de İstanbul.  '83 yılından bu yana sadık bir fan kitlesi kazanmış olmalılar ya da Türk milleti sandığımızdan daha zengin. Fahiş bilet fiyatlarına rağmen satışların rekora koşması (ilk 1 saatte 10bin adet satılmış) bunu gösteriyor ve biletlerin kısa zamanda tükeneceğinin öngörülmesi "Punk is not dead!" mottosunu bir kez daha kanıtlıyor. Sevmediğim ender şarkısı vardır bu grubun. Sürpriz sahne performansları, kostümler ve eşsiz soundlarla tüm hayranlarını büyüleyeceklerine eminim. Orada olabilmeyi dilerdim...




Temmuz ayında ise İstanbul, bir diğer Amerikalı rock efsanesini misafir edecek: Guns N'Roses. '85 yılında kurulan, rock dünyasının aykırı çocuğu Axl Rose'u büyüten,Slash, Tracii Guns gibi unutulmaz gitaristleri de bir zamanlar bünyesinde barındırmış olan grup,  RHCP'dan oldukça farklı tarz olarak. RHCP ne kadar funk punk ise, G N' R da bir o kadar hard rock. RHCP daha az sansasyonel, daha düz ilerlemiştir müzik tarihinde. Ama Guns N'Roses Osmanlı tarihi gibidir, kuruluşu, yükselmesi, duraklaması vardır. Ha gitti ha gidecekler derken, 4,6 ve 7 Temmuz'da Tuborg GoldFest ile ülkemize ayak basacaklar. 




3 tam gün sürecek olan festivale gelecek isimler sadece bununla da sınırlı değil. Tuborg GoldFest'te Guns N'Roses'ın yanı sıra, Evanescence, Apocalyptica, In Flames, Ugly Kid Joe, Godsmack, Within Temptation gibi dünyaca ünlü isimler de gelecek. Rock müzik severler buna çok sevinecek!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...