Sayfalar

18 Mart 2012 Pazar

Diablo 3 gelmeden...

Bu yazım çocukluğunda Diablo oynamış ve Diablo ile büyümüş bir nesil için geliyor. Malum serinin yeni oyunu Diablo 3, 15 Mayısta çıkıcak. Bir nostalji yapalım...

 Diablo, cehennemden kovulan bir melek hakkında. Bizim karakterimiz köyüne, Tristram'a dönüyor ve bakıyor ki köy sefil halde. Ne olduğunu araştırıyor. Köyün büyüğü Decard Cain diye yaşlı bir abi var o da diyor ki "Bir dur bir dinle! Bak şöyle şöyle...". Gazı alan oyuncu, şeytanın peşine düşüyor buluyor öldürüyor. Lakin bir ters köşe gol atıyor şeytan, karakterimizin ruhuna yerleşiyor.

Diablo 2'de ise, ilk oyundaki karakterimizin, ruhunda şeytanla savaşmasını ve fiziken şeytana dönüşmesini gösterirken, biz de yeni bir karakter yaratıp onun peşinden cehenneme kadar gidiyoruz.

 İşte bu muhteşem oyundaki o ufacık güzelim köyümüz Tristram'da çalan bir şarkı vardır. Belki dinlediğimiz en güzel enstrumental şarkılardan biridir bu.

Şarkının yazarı Mark Uelman adında Californialı bir besteci. Geçimini oyun müziklerini besteleyerek sağlıyor. Tabii adamlarda oyunlarla ilgili bir endüstri olduğundan, oyunlara müzik yapanlar da ayrı bir önem taşıyor.

Hangimiz Mario'nun müziğini unutabiliriz, ya da en sevdiğimiz çizgi filmlerin müziklerini? Hepsinin özel bir yeri vardır. İşte Diablo'nun müziği de böyle özel bir yere sahip.


http://www.youtube.com/watch?v=XheJnmLAwhk&feature=related


Yukarıdaki linkle, Diablo2'de çalan o güzel şarkıyı tekrar dinleyip nostalji yapabilirsiniz. Pekala oyunun en çok sevilme nedenlerinden biri de progresif müzikleriydi. Oyunu bekleyenlere tavsiyem, çok heyecan yapmasınlar. Bende betakey var, oyun eski tadı vermiyor. 
 

2 yorum:

  1. Guzel yazı efenim sağolunuz nostaljı aysadım sayenizde

    YanıtlaSil
  2. Bu oyunu 92 li olmama rağmen hayatımda ilk defa duyuyorum.. Araştırmaya devam :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...