Sayfalar

11 Kasım 2012 Pazar

Eurovision'a Kim Gider?

TRT her sene açıklıyor, şu günlerde de bir dedikodu aldı başını gidiyor. Bedük gidiyormuş şeklinde bir söylenti var. Aslında ben de çoğu insan gibi şaşırmadım. Ne de olsa yıllardır İngilizce şarkı söyleyen buna rağmen ülkemizde tanınan bir müzisyen...


Açıkçası Bedük'ün yapması gerekenler çokta fazla değil, şu haliyle zaten ilk 5'e oynar gibi görünüyor. Öncelikle o imam sakalından kurtulmalı. Poşu, arap tipi sakal gibi Orta Doğuyu hatırlatan öğeler pek pozitif gelmiyor oradaki insanlara.

Diğer konu fazla Avrupalı görünmeye çalışmaması gerek. Yani şarkılarında darbuka, ala-turka sesler kullansın diye bir kural yok ama kullanacaksada şarkının bütünlüğünü çok bozmadan yapsın. Bu işi dozunda yapması çok önemli.


Electric-Girl gibi şarkılarla birincilik kazanamaz, bence yaratıcılığını biraz zorlamalı hatta ona yardımcı bir vokal bulabilir. Agresif vokalli zenci gırtlaklı birileri onun işine çokça yarar diye düşünüyorum.

 Sahne şovu ve şarkısının son nakaratı onun için en vurucu yer olacaktır. Konser alanını tam bir disco şovuna dönüştürmesi lazım. Her yer loş ama rengarenk olmalı. Eş zamanlı danseden bir sürü dansçıdan kurtulması gerekiyor. Zaten takım elbisesi ve göğsü kabarık duruşuyla Gangnam Style benzeri şeklinde alaylar alabilir.


Kısacası Bedük'ün yaratıcı olması gerekiyor ve hep gülümsemede müziğindeki pozitif enerjiyi doğru şekilde vermeli. Yoksa ,dediğim gibi, bir PSY (Gangnam Style) kopyası gibi durabilir.

TRT'nin diğer alternatifi ise yine çok belli: Atiye. Nelly Furtado'yu hatırlatan tiz sesiyle iyi bir alternatif olabilir. Lakin bu tiz ses işi canlı performansta sorun yaratadabilir. Demek istediğim Atiye, o söylediği gibi bir şarkıyla ancak 5.'lik elde edebilir. O'da yaratıcılığını zorlamak zorunda. Çünkü yaptığı müzik yeni bir şey vaadetmiyor, bildiğimiz pop icra ediyor. Böyle olacaksan en iyi şarkıyı yapmak zorundasın.

 Bora Üzer, Bedük'ün çok işine yarayabilir.

Benim gözüme ilişen ama adı pek çıkmayan diğer isim ise Bora Üzer. Tamamen New York sokaklarından çıkma, biraz funk ruhu olan eğlenceli bir tip. Aslında Far East Movement gibi şeylerde popülerken ve hazır Bedük'te ön plandayken neden düet yapmıyorlar Eurovision için. İkisinin tarzı, melez bir harika çıkarabilir ortaya. Orijinal bir şey yapmak için çok zorlamaya gerek yok, hali hazırda varolan iki farklı şeyi birleştirirsin olur biter... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...