Sayfalar

10 Kasım 2012 Cumartesi

Dünyanın En Abzürd Grupları

Evet başlık her şeyi açıklıyor. Bu yazı bir site hakkında, aslında bir blog. The Weirdest Band in the World başlıklı site, dünyadaki en garip/acayip/abzürd grupları tanıtıyor. Filippo Tommaso Marinetti adlı ünlü fütürist söylemişti sanırım "Abzürd aslında geleceğin kendisidir." diye. Demek istediğim önceki Sebzeler ve Müzik yazımda da söylenen şeyle aynı: Enstrumanlar bizi sıkınca bunları dinleyeceğiz!



Gitar yada flütten bıktınız mı? Hep aynı tonlar ve birbirine benzeyen nakaratı bekleten şarkılar size çok mu bayat geliyor? Ben katılıyorum yeni şeyler dinlemek için önce tarzımızı bir değiştirelim. İşte bazı insanlar, gerçekten yaratıcı insanlar ve bu adamlar birer "abzürd"ler. Gerçek fütüristler. İşte sıkılınca bugünkü "auto-tuned" müzikten dünya bu adamları dinleyecek.


 The Burqa Band

Tabii öncelikle bu adamları bir noktada toplayan siteye teşekkür etmek isterim. Bende kendilerini Sebze Orkestrasını araştırırken keşfettim. Sitede en garip 100 grup sıralaması ve garip gruplar listesini bulabilirsiniz. Dilerseniz kendi grubunuzuda siteye eklettirip, haftanın garip grubu bile seçilebilirsiniz. Gayet pozitif iletişim içersindeler yani.

Tabii güzel bir dataya sahipler, her grubun sözlerini ve kısa özgeçmişlerinide bulabilirsiniz sitede. Seçmece videolarıda var. Bana en garip gruplar sıralamasının birincisi ise garip geldi: Rammstein. Bu adamları bütün dünya bilir, tamam çok normal değiller ama birbirimize bu adamlar garip diyede söylemeyiz bu grubu. Günün sonunda acayiplik ya, kendilerine yakışan bir ironiyle en abzürd grup oluvermişler. Çok beklenmedik bir şey değil anlayacağınız.

 Rammstein

Sonuç olarak, dünyanın kalanının bu adamları bilmeye hakları var. Çok sempati uyandırmasada bu garipler yaşamayı bilen insanlar. Yaşayan insanlar. Canlılar anlamında değil, "yaşamak"la alakalı bir şey. Bence böyle bir şeye sahip oldukları için en muhteşem gruplar olmasalarda en muhteşem insanlar arasındalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...