Sayfalar

22 Şubat 2012 Çarşamba

Can Bonomo, Eurovision'da 7. olacak.

Can Bonomo adlı İzmirli kardeşimiz alaturka-pop tarzını irregular vokaliyle birleştirince özgün işler ortaya çıkardı. Daha doğrusu ilk albümü çıkış için parlaktı gayet. Her neyse bu arkadaşa hemen daha yolun başındayken Eurovision teklifi yapılıyor o da kabul ediyor. Pekala bu onun 3-4 sene sonra olması gereken yerken basamakları da hızlı çıkıyor.

Bu bir avantajken şarkı tutmazsa imajında gerileme de olabilir bu arkadaşın. Bunun yanında şarkının düzenlemeleri ve müziği muhteşem. İlk Eurovision başarımız Şebnem Paker de Dinle isimli çalışmasında ney, bağlama gibi milli sazlarımızla pop bir şarkı söylemişti lakin sözleri Türkçeydi.


Müzikal açıdan aynı yoğunluğu verse de Can Bonomo'nun sesinin o çatallı ve düzensiz hali onu klasik popçulardan uzaklaştırıyor ve "Alternatif Alaturka Pop" gibi bir tarza yaklaştırıyor. Bu iyi bir şey olsa da dinleyeni ilk seferde kavrama açısından sıkıntı yaşıyor. Eurovision gibi karma bir kitleye hitap edeceğinden de, burada sıkıntı yaşıyor.

 Keşke aralarda Türkçe sözlere de yer verseydi yada arka vokalde düz pop söyleyebilen bir kaç vokalistle durumu lehine çevirebilseydi.

Can Bonomo bu şarkısıyla ilk 5'e giremez. Tabii ki rakiplerini de dinlemek lazım ama ilk 10'da olacağını tahmin ediyorum. 7. olacak Can Bonomo...

2 yorum:

  1. My future bet is: İlk 5teyiz bence. Maks 6. Can Bonomoya facebookta like yapmanın zamanı yaklaşıyor. Güzel çocuk güzel enerji güzel müzik. TRT nereden keşfetmiş şaşırdım. Bilmezdim Bonomoların bu kadar güzel, kelimelerinse kifayetsiz olduğunu..

    YanıtlaSil
  2. Bambaska bir sebeple yolum bu siteye dustu tam 7 sene sonra, tebrik ederim 7. oldu gercekten de!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...