Sayfalar

7 Şubat 2013 Perşembe

Damien Rice - O

Genellikle İngilizleri pek içim almaz. Yani yaptıkları müzikte bir soğukluk hissederim hep. İrlandalılar öyle mi? Tabii ki hayır. Damien Rice, 10 yıl kadar önce "O" ile karşımıza çıktığında belki pek bilmiyorduk onu. sonra ülkemizde bir film vizyona girdi: Closer. Fena film değildi ama can alıcı bir yerde duyuyorduk adamın sesini. İçli içli "I can't take my eyes off you" diyordu sevdiceğine. Lakin son cümlede de biraz gerçekçi mi gidiyordu ne. İşte bu yazının konusu bu İrlandalı romantik çocuğun -çocuk dediğime bakmayın bugün 40 yaşında- ilk solo albümü "O" hakkında.


Hiç bilmeyenler için albümün tarzının folk olduğunu söyleyebilirim. Lakin tatlı pop dokunuşlar, içli ve keskin kemanlar da yok değil. Damien Rice'ın eski rock kökenlerini ve grunge ruhunu ortaya koyan içli bağırışları da var tabii.

Açıkçası Damien Rice ve ardından da James Blunt'ın ortaya çıkışı biz duygusal bünyelere ilaç gibi gelmişti. O James Blunt'ın ilk albümü de ayrı bir yazı konusu tabii. Goodbye My Lover'ın içerisinde şarkıyı yürek parçalayan hale getiren ayrıntıları dikkatli dinleyiciler keşfetmiştir. Şarkının sonunda alttan alttan adamın nefes alıp verişinin devam etmesi, zorda duyulsa, şarkıya fena arabesk bir hava katıyor.



Konumuza yani "O" albümüne dönersek, albüm gerçekten kendine has. Bunun yanında adamın 2. albümü "9" ise bir kaç parça dışında ilk albümün birazcık gerisinde kalıyor. Yani ilk albümün doluluğu pek yok. Belki sorun bendedir bilemiyorum.

Sonuca gelirsek, burada paylaştığım şarkı size ne hissettiriyorsa  Damien Rice, O'dur.

1 yorum:

  1. Bir Damien Rice hayranı olarak paylaşayım istedim :) çok severim kendilerini :) http://musicisthepainkiller.blogspot.com/2015/07/soz-konusu-damien-rice-ise-bize-sadece.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...