Sayfalar

16 Mart 2015 Pazartesi

Eurovision 2015 Rehberi

Bu sene Eurovision'u Avustralya kazanabilir.

Şaka yapmıyorum. Güncelden haberi olmayan bilmiyordur, bu sene Eurovision'a Avustralya da katılıyor. Enteresan bir şekilde komşusu falan olmayan Avustralyalılar, bu "komşuna oy ver yarışması"na çok ilgililerdi ve bu seneye özgü bir şekilde, yarışmaya renk katması için Avustralya yarışmaya katılıyor.

Tabii her sene olduğu gibi, her ne kadar komşuluklar iş görse de, hakeden kazanacak. Ben içgüdülerime güvenirim ama bu sene adaylar gerçekten fazla iddaalı. Karar veremedim.



İlk favori Slovenya. Maraaya ve şarkısı Here For You, hem görsel olarak hem tarz olarak ilgi çekiyor. Eurovision standardını kesinlikle aşmayı başarmış. En büyük eksiği pek gülümseyen/sempatik bir tarafı olmaması. İlk 3'e kesin girecektir.


Estonya, folk ikilisi Elina Born ve Stig Rasta ile dikkat çekenlerden. Bana kalırsa kazanamayacaklar ama ilk 5'te görürseniz şaşırmayın. Düet kafaları biraz banal bence, bir de hangi komşu oy verecek Estonya ya?


Şimdi çok ters köşe bir gruptan bahsedeceğim: Pertti Krikan Nimipaivat. Bu arkadaşların hepsi otistik ve punk yapıyorlar. Hadi gitarda 3 akor basıyorsun, hadi vokali çok kasmadan söylüyorsun da o davulcu nasıl öyle çalabiliyor anlamadım. Grup, Finlandiya adına yarışacak. Bu çocuklara destek amaçlı oy çıkar mı karar veremedim. Gizli favorilerden olduklarını söyleyebiliriz.


Guy Sebastian, funk kafalarında dolandığı Tonight Again ile favori sayılır. "Sayılır" diyorum çünkü şarkı kesinlikle Avrupa kafasında değil ve Avustralya'nın komşusu tabii yok. Bir de şöyle düşünelim, Avustralya aslında herkesin komşusu ve renk katmak için yarışmaya katıldı. Şarkı pozitif. Avustralya derece yapacaktır. Merakla bekliyorum.


Tüm şarkılar açıklanmadan önce İtalya favori görünüyordu. Adamlar tenör ve şarkı da fena değil. Aslında klasik İtalyan kafaları işte. İtalya'nın en büyük handikabı, İngiltere gibi İtalya'nın da antipatik bulunması ve iyi işler de yapsalar oy alamaması. Şarkı şu an Youtube'da en çok dinlenen Eurovision 2015 şarkısı. Tabii bunda, en erken açıklanan şarkı olması da etken.



Melodi Festivalini kazanan, İsveç'i temsil etme hakkını kazanıyor. Bu seneki sanatçı Mans Zelmerlöw oldu. Şarkı şahane. Sahne şahane. Kesinlikle favorim! Yani en çok bunu sevdim. Tek ve en büyük dezavantajı 2-3 sene önce -ki bu kısa bir süre sayılır- yarışmayı kazanmış olmalarıydı. Loreen rekorları kırarak, şahane bir işle kazanmıştı. Hala o şarkıyı dinlerim. Bu şarkı da bir radyo hiti kolaylıkla olur.


Özetle benim tahminim;

1. - İsveç
2. - İtalya
3. - Slovenya
4. - Finlandiya
5. - Avustralya
6. - Estonya

Ayrıca, bu güzide yarışmaya katılmadığımız için, milletimin büyüklerine teşekkür ederim.Tenörüyle, Avustralyalısıyla, otistiğiyle, folkçu kankalarıyla şahane bir Eurovision daha bizi bekliyor.

Herkese iyi geceler.



(Yazıyı yazmamda bana yardımcı olan dostum Emre'ye çok teşekkürler.)

3 yorum:

  1. Slovenya'nın ilk üçe giremeyeceğinden eminim.

    YanıtlaSil
  2. İzlanda bence gayet iyi. Avustralyanın şarkısı da iyi. Oy vereceksem bu ikisine vericem ben ^^

    YanıtlaSil
  3. İzlanda bence gayet iyi. Avustralyanın şarkısı da iyi. Oy vereceksem bu ikisine vericem ben ^^

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...