Sayfalar

10 Ocak 2013 Perşembe

Tek Kişilik Dev Kadro Jon Gomm

Jon Gomm gerçekten tek kişilik dev kadro. Elinde akustik gitarı, vokali, davulu, bası, solosu, ritmi... her şeyiyle bize sunan bir yaratıcılık insanı. Şarkılarında ve yorumlarındaki o yumuşak, sivri köşeleri törpülenmiş müziğiyle canlı izlemek istediğim müzisyenler listesinde üst sıralarda...



Jon Gomm, 2 yaşında ukulele ile tanışıyor ve telli çalgılara merhaba diyor. İlkokula geldiğinde klasik gitar üstadı olma yolunda ilerliyor ve elektro gitarda da güzel işler çıkarıyor. Sonra macerası Oxford Üniversitesi Gitar İnstitüsünde devam ediyor ve "master" olma yolunda önemli bir döneme giriş yapıyor.








Öğrenciliği sırasında çeşitli kafelerde country müzik gösterileri sunuyor. Daha sonra yolu Leeds'e düşüyor. Neden bilmiyorum Leeds müzisyenlere acayip şeyler sunuyor. Aynı hissiyatı Mark Knopfler'ın sololarında da görüyorum. O da bir Leeds çocuğu.



Leeds College of Music'te caz çalışmalarına başlıyor. Zaten ilk tek kişilik performanslarını burada sergilemeye başlıyor. Size burada tanıttığım, o komple müzisyen Jon Gomm böylece sürecin sonuna yaklaşıyor ve Voltron tek vucutta birleşiyor.


 Müzisyenin bugün Hypertension ve Don't Panic adlı 2 albümü var. Sanırım ülkemizde piyasa sürülmedi ama internet sağolsun dünya artık çok küçük. Durum böyleyken bu adamı da ülkemizde bir an evel buralarda turlarken görmek isteriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...