Sayfalar

27 Ocak 2012 Cuma

Super Amatörler: TeNeKe

TNK grubunu biliyorsunuz. Duygusal bakan kumral bir vokalistleri var, birde Jack Black benzeri bir bass çalarları. İlk onları duyduğumuzda "Elveda De" adlı bir şarkıyla bizlere merhaba demişlerdi. Klip güzeldi şarkı eğlenceliydi. Pekala çoğu müzik patronu gibi onların patronlarıda parasını sokağa atmak istemiyordu ve güvendiği grubu bir klip ile oyuna sürdü.


Elveda De çok sevildi. Durmadan TVlerde çıkıyordu, bi zde bu çocukları sevmiştik, ilgiyle izliyorduk. Sevimli, sempatik çocuklardı ve Türkiye'de bir ilk, asi durmuyorlardı. Sert bakışları, aykırı kıyafetleri yoktu. İyi aile çocuğu olan 4 üniversiteli genç gibiydiler. Aslında çoğumuz gibiydiler. Nitekim bu şarkı tutulunca albümcükleri hemen piyasaya sürüldü. Daha doğrusu EP'leri.


EP'nin anlamı, süre olarak albüm uzunluğunda olmayan çalışmalara verilen addır. Extended Play yani açılımı. TNK'nin EP'side 4 şarkılıktı. 10 şarkıya tamamlayamamış adamlar herhalde. Ya da 4 şarkı kaydetmişler kendi imkanlarıyla, bir yapımcı bunlara şans veriyor single çıkarsınlar diye. Klip tutunca da elinde kayıtlı olan bu 4 şarkıyı piyasaya sürüyorlar. Bu yüzden "süper amatör" diyoruz onlara. Bir arkadaşımın bulduğu bir laf bu ama benim de çok hoşuma gitti. Adamların amatör ruhu çokça hissediliyor ama kayıt ve düzenlemelere bakınca amatörden iyiler, profesyönelden kötüler. Süper amatörler. Albüm kapakları da tam bir alternatif rock kapağı.


Sonra biz "Türk rockının en iyi grubu olmaya aday" süper amatörler TNK'den albüm beklerden Söyle Ruhum albümü ve aynı adı taşıyan single çalışması piyasaya düşüyor. Daha sonra bir 2. klip çekliyor başka bir şarkıya. İşte burada TNK bizi kaybediyor çünkü adamlar büyümüş. İmaj kaygısına girmişler. Profesyonel olmuşlar anlayacağınız. Bakın 2 albümlerinin kapaklarına ve 7 farkı bulun. İşte artık eskisi kadar içimi açmıyor bu adamlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...